En viktigt del av lycka är valmöjligheter, men ändå när många går och handlar kollar de på prislappen först innan de avgör om de ska prova plagget. En av sakerna som förändrade Fredrik i Lyckopoddens liv var Millionaire Minds läror om hur vi under uppväxten formar osynliga glastak som stoppar oss från att skapa och göra det vi vill i livet utan att veta varför. Något som begränsar oss i våra relationer, vad vi jobbar med, vart vi bor, hur vi bor, hur vi reser och avgör om vi har tid till att göra de sakerna vi drömmer om. Nu kan du också lära dig hur du kan bli fri från ditt glastak och förverkliga fler av dina drömmar då Robert Riopel kommer till Stockholm den 19-21 maj. En helg som kan förändra ditt liv. Jag och Robert kommer garanterat vara där, ses vi på eventet? 

Mer info och biljetter till eventet finns på:
http://lyckopodden.se/mmi

Music by Ehrling: https://soundcloud.com/ehrling

00:0000:00

Har du någon gång känsloätit? Tröstätit? Har du sötsug som är jobbigt att hantera? I veckans avsnitt pratar Ulrika Bein Fahlander med Fredrik Ankarsköld om hur sötsug styrs av dina känslor. I slutet bjuder dessutom Ulrika på en bonus, mer om det berättar vi när du tryckt på play.

Du kan läsa mer om Ulrika på: www.lightlife.se

 

www.fredrikankarskold.com

00:0000:00

I veckans avsnitt berättar föreläsaren Eric Thyrell om hur människors sätt att tänka kan skapa problem och konflikter i vardagen. Hur våra sanningar antingen begränsar oss eller stärker oss. Eric delar även med sig av sin uppväxt och hur de tuffa tiderna i livet bidragit till att han idag kan jobba med det han älskar.

Vill du lyssna på Eric Thyrell's mentala träningar som finns ute på Storytel, Bookbeat och Nextory kan du göra det via www.lyckopodden.se/tips.

Vi hörs i avsnittet!

/Fredrik Ankarsköld & Eric Thyrell

Eric's Hemsida: http://www.ericthyrell.se/
Facebook: VÅGA TÄNKA STORT - Eric Thyrell

Fredriks hemsida: http://fredrikankarskold.com

00:0000:00

I veckans avsnitt berättar experten Jörgen Tranberg om Kraniosakral Terapi, vad det är och hur det kan hjälpa människor må ännu bättre. 

Webb: www.Tranbergs.se

00:0000:00

Drömmar och önskningar må komma och gå i våra liv. Men längtan efter en djup och nära kärleksrelation tycks alltid behålla sin plats i våra mänskliga hjärtan. Men det som är mest åtråvärt är ofta det som utmanar oss mest för att förverkliga. I det 60:e avsnittet av Lyckopodden skapar Fredrik och Viktor en lista med de sju viktigaste misstagen att manövrera sig förbi för att skapa, underhålla och fördjupa en blomstrande parrelation. Lyssna på avsnittet nu!

00:0000:00

"Gör bara sånt du älskar", "Du väljer själv hur du vill må", "Du blir bara sårad om du tillåter det", "Allt makt ligger hos dig själv". Ibland kan självutveckling gå för långt. I det 59:e avsnittet delar Viktor och Fredrik frikostigt med sig av sina egna erfarenheter om vad som riskerar att hända när olika koncept dras till sin spets.

00:0000:00

In todays show our guest is the New York Times Best Seller Harry Lorayne, also called "The Yoda of Memory Training" by Time magazine. We will be talking about how Harry got beaten by his dad for getting poor grades in school and how he discovered the solution that would change his life at the age of 11. Harry Lorayne has since then sold over 17 million books, are now over 90 years old and still going strong. We will also be talking about how improving your memory can impact your health, wealth, love and happiness. So what are we waiting for? Let’s begin...

Harry's Websites:
http://harrylorayne.com/
http://harryloraynemagic.com/

00:0000:00

Ingen blir rik på insidan enbart av att vara rik på utsidan. Men nog kan ändå pengar underlätta vår resa mot att skapa ett stabilare inre välbefinnande? Det undersöker Fredrik och Viktor i det 57:e avsnittet av Lyckopodden. Det bjuds på tips om hur vi kan ta det första steget mot att tjäna pengar på så kallade passiva inkomster i stället för att vara fast i det gamla systemet där vi byter tid mot pengar i en vanlig anställning. Och så tittar vi närmare på varför vårt ego tycks ha ett så stort behov av att projicera fördomar på andra när det kommer just till ekonomi.

00:0000:00

Hypnos är inte vad du tror, det är mycket bättre.

I veckans avsnitt träffar vi Erik Olkiewicz som berättar om hur han i sina shower till och med kan få folk att glömma bort vart deras mun är, för att sedan ge dem ett glas vatten.

Vi pratar även om vad hypnos är, om det är fejk, hur hypnos fungerar, hur man kan lära sig hypnos och om det går att hypnotisera sig själv.

/Fredrik Ankarsköld & Viktor Liljerås

00:0000:00

In this podcast Atma Nambi will be talking about how being enlightened can be better for business and living a great life with Fredrik Ankarsköld.

Also available as video on Facebook and Youtube.

Youtube: http://bit.ly/AtmaNambi

Facebook: http://bit.ly/AtmaNambiFb 

Music: Bensound.com

00:0000:00

Det här avsnittet av Lyckopodden var egentligen tänkt att spelas in exklusivt till vår pågående E-kurs. Men det blev för bra för att inte göras tillgängligt för alla. Det är dags att släppa våra rädslor. Det är dags att frigöra oss själva från det som tynger våra liv. Och det finns ett sätt som slår alla de andra. Det handlar om att förstå att inget av det som drabbat oss egentligen är sant. Låter det galet och kanske… för bra för att vara just sant? Det är det inte. Lyssna på avsnittet för att förstå varför.

00:0000:00
December 17, 2016

53. Julen finns inte

Nu är det alldeles snart jul och under den sista veckan är det många som upplever att stressnivån trissas upp av att som ska förberedas för att göra den 24 december till en speciell dag. Men hur speciell är den, egentligen? Den som undersöker ämnet närmare kommer fram till att julen inte finns. Åk till djungeln, leta upp en stambefolkning och fråga efter tomten om du inte tror oss. Och samtidigt finns ju ändå julen eftersom vi väljer att skapa den med våra tankar och förväntningar. Gång på gång. År efter år. Alltid den 24:e december. När vi påminns om att julens manus - och allt annat i livet - skapas genom våra egna förväntningar blir vi fria att göra som vi vill! Så klipp och klistra, dra ifrån och lägg till. Designa din högtid som du önskar - eller lägg ned hela grejen. Julen finns faktiskt bara i våra huvud.

Musik:
Jingle Bells Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

00:0000:00
December 10, 2016

52. Vem är egot?

Den som kastat sig in i självutvecklingens korridorer kommer förr eller senare (förmodligen förr snarare än senare och förmodligen oftare snarare än sällan) stöta på begreppet "ego". "Nu tror jag att det är ego som talar" eller "den personen har stort ego". I det 52:a avsnittet av Lyckopodden fortsätter Fredrik och Viktor att undersöka en av livets stora frågor (i avsnitt 51 var temat "Vem är den som jag kallar för jag?") och diskuterar bland annat hur vi kan hitta en balans mellan att vilja skapa förändring och att vara nöjd som det är. När det kommer till kritan är frågan om egot ens finns - kanske tror vi bara det? 

00:0000:00

"Hej, dig har jag inte sett förut, vem är du?". En till synes enkel fråga som kan besvaras med ett par artiga meningar - eller ge upphov till de mest djupa funderingar över livet och vår existens. I det 51:a avsnittet av Lyckopodden nöjer sig Fredrik och Viktor inte med det ytliga utan vrider och vänder på begreppen tills de kommer fram till att allt vi tror att vi är egentligen bara är tankar och idéer. Men vad återstår då om vi tar bort det lagret också?

00:0000:00

Om du tänker en tanke - så leder den till en liknande tanke. Om du provsmakar en bit mat - så kommer din hjärna att jämföra den med annan liknande mat som du ätit. Om din kollega skäller på dig kommer dina minnen från tidigare i livet påverka om du blir upprörd eller förblir i balans. Möbler, prylar, ljud, tankar, känslor, mat - allt har en frekvens.
I det 50:e avsnittet av Lyckopodden förklarar Fredrik och Viktor hur våra tankar och handlingar påverkar vilken frekvens vi har när vi möter livet och hur det är direkt sammanbundet med vår lycka.

00:0000:00
November 21, 2016

Gåva: Gratis e-kurs med oss

Just nu tävlar Lyckopodden i Svenska Podcastpriset och som tack för alla röster erbjuder vi dig som lyssnare en riktigt schysst deal: Fram till den 12 december kan du anmäla dig helt utan kostnad till vår e-kurs "LYCKA - KONSTEN ATT MÅ BRA PRECIS SOM DU ÄR".

I klippet finns allt du behöver veta om kursen och du anmäler dig på www.lyckopodden.se/mabra

Rösta fram Lyckopodden i Podcastpriset 2016 här (tävlingen pågår till 11 dec 2016):
http://podcastpriset.daytona.se/halsa/lyckopodden

00:0000:00

Nu är mörkret här - och det är här för att stanna. Tillhör du den halvan som kommer att tänka på mysiga hemmakvällar och bara älskar att få tända ljus - eller känner du tvärt om en känsla av tyngd och oro i bröstet? I det 49:e avsnittet av Lyckopodden pratar Fredrik och Viktor om hur vi kan ta makten över vårt mående oavsett årstid. Det bjuds på konkreta tips för såväl hur vi kan ändra vårt förhållningssätt genom mentala verktyg som hur vi kan ta hjälp av tekniken för att bli upplysta och pigga i mörkret!

00:0000:00
November 12, 2016

48. Nöjdhet vs Förändring

Vad är egentligen det mest sköna sättet att leva på: att vara nöjd med det mesta som är - eller att vilja skapa nytt och ta nästa steg? Det 48:e avsnittet av Lyckopodden blir en aning filosofiskt och djupt, men samtidigt vardagligt och lättrelaterat.

00:0000:00

I dagens avsnitt pratar inspiratören Ida Warg tillsammans med Fredrik om kost, träning och att leva på sociala medier. Ida berättar om när hon sa upp sig från jobbet, vågade satsa på något nytt och att hennes farmor fortfarande tror att Ida är arbetslös då hon inte kan förstå vad Ida jobbar med. Du kan även följa Ida på Youtube, Instagram och hennes podd Den Friska Vargen där hon delar med sig av tips inom kost, träning, hälsa och livet.

Du kan lyssna på avsnittet redan nu via iTunes eller Acast.

♡ Instagram: idawarg
♡ Snapchat: idawarg
♡ Bloggen: http://idawarg.se
♡ Podcast tillsammans med Viktor Frisk: Warg & Frisk

♫ Lyssna på Lyckopodden via iTunes: http://apple.co/1XZqDAm
♫ Lyssna på Lyckopodden via Acast (Android & iPhone): http://bit.ly/LyckopoddenAcast
 Läs mer på vår hemsida: http://lyckopodden.se
 Gilla Lyckopodden på Facebook: http://bit.ly/fblyckopodden

00:0000:00

Vad är världens största rikedom? Är det pyramiderna i Egypten, Amerikanska centralbankens konto, Amazonas regnskog - eller något helt annat? Viktor och Fredrik lutar helt klart åt det sistnämnda alternativet i ett avsnitt som breddar uttrycket rikedom och inspirerar till ett liv där välfärden skapas inifrån och sedan resulterar i yttre välfärd. För varför välja när vi kan ha båda?

00:0000:00
October 29, 2016

46. Lilla stegets kraft

Vem kan bygga en övervåning utan att först ha ett bottenplan? Förra veckans program "Provsmaka livsstilen" handlade om hur vi kan testa våra drömmar i liten skala innan vi lägger all kraft på att förverkliga dem. I det 46:e avsnittet av Lyckopodden går vi vidare med hur vi kan uppnå de stora drömmarna när vi väl bestämt oss - genom att använda oss av det lilla stegets kraft. Rom byggdes inte på en dag... men resultatet blev onekligen rätt imponerade.

00:0000:00
October 22, 2016

45. Provsmaka livsstilen

"Tänk hur det skulle vara att ha råd den där bilen, att bo på den där adressen eller att jobba inom den där spännande branschen...tänk om..." De flesta av oss tänker ibland på det vi längtar efter som om det vore omöjligt att uppnå och därför försöker vi inte ens. Andra gånger kan det tvärt om - när vi väl har kämpat oss till det vi så långe längtat efter inser vi att det inte var särskilt tillfredställande. Lyckopoddens 45:e avsnitt presenterar lösningen som ligger mitt emellan de två extremerna och uppmanar oss att PROVSMAKA LIVSSTILEN. Boka en provkörning av senaste sportbilen, besök lägenhetsvisningar i ett svindyrt område eller fråga om du kan få gå bredvid någon på ditt tänkta drömjobb under en vanlig måndag. Hur påverkas din inre drömbild av ett möte med verkligheten?

00:0000:00

Om någon frågar dig vad klockan är har du förmodligen inga problem att ge ett snabbt svar. Att svara på frågan "Vad är tid?" är betydligt klurigare. I det 44:e avsnittet av Lyckopodden undersöker Fredrik och Viktor hur vi kan lära oss att leva ett liv där vi är herre över tiden i stället för att vara slav under den. Samtalet leder in på hur vi bäst kan skapa så kallade flowupplevelser - tillståndet då tiden tycks upphöra att existera.

00:0000:00

Tänk dig följande scenario: Du spiller ut en kopp kaffe två minuter innan du ska rusa till jobbet och eftersom det tar en stund att torka upp på golvet och byta tröja missar du din vanliga buss och får vänta på nästa. Medan du väntar träffar du på en gammal vän som du inte träffat på över ett år - men konstigt nog tänkte du på henne i går kväll. Du har länge varit trött på ditt jobb och vännen berättar lägligt nog att de söker nya kollegor på hennes arbetsplats. Pusselbiten du väntat på kommer till dig från ingenstans. Vad hade hänt om du inte spillt ut kaffet och missat din vanliga buss? Och vad är oddsen att din gamla vän skulle dyka upp där - med ett jobberbjudande dessutom. Okej, jag hade väl bara extremt tur då, tänker du kanske. Men, hur förklarar du att du dessutom tänkte på henne kvällen innan? Det här exemplet är påhittat - men i det 43:e avsnittet av Lyckopoddden delar Viktor och Fredrik med sig av sina egna så kallade "synkronisiteter". Ibland inträffar det som vi helt enkelt inte kan vifta bort som "bara slump"... Eller kan vi det?

00:0000:00

Hur ska vi kunna nå någonstans om vi inte har en aning om hur det skulle kunna vara att nå dit? I det 42:a avsnittet av Lyckpodden pratar vi om vikten av att ha förebilder. Viktor berättar om sin nya förebild Atma Nambi (som vi mötte avsnitt # 41) och Fredrik delar med sig av en övning i hur vi kan använda oss själva som största inspirationskälla.

00:0000:00

PODDSPECIAL: VIKTOR MÖTER UPPLYST MÄSTARE

(In english below)
Veckans avsnitt av Lyckopodden är lite annorlunda. Och ytterst intressant. Viktor har träffat den indiske mästaren Atma Nambi som de senaste 22 åren inte upplevt ett enda negativt känsloläge och varit fullständigt medvetet närvarande i nuet dygnet runt. Hur är det möjligt?
Få begrepp är så förknippade med mystik som upplysning. I den speciella inspelningen i Rosendals trädgård i Stockholm hade Viktor bara en enda intention: att så enkelt som det bara går förklara det som så ofta krånglas till mer än nödvändigt.Visste du förresten att vi alla upplever glimtar av upplysning - varje dag?

Inspelningen finns tillgänglig både som video (Facebook och Youtube) och som ljudpodd (Itunes och Acast).
Vill du veta mer om Atma Nambi och hans arbete för massuppvaknande? Läs mer på hans Facebooksida:
https://www.facebook.com/AtmaNambi.LiveLife/

PODDSPECIAL: VIKTOR MEETS ENLIGHTENED MASTERThis weeks episode of Lyckopodden is a special one. Viktor has met Atma Nambi from India - a enlightened master that has been fully in the present moment every minute of his life since 22 years ago. How is that possible? And is it possible to talk about the mysterious subject enlightenment without being mysterious at all? That is Viktors intention in the meeting that took place in Rosendals trädgårdar in Stockholm in september. Actually we are all experiencing moments of enlightenment - every day!

The recording is available both as a video (Facebook and Youtube) and as a audio podcast (Itunes and Acast).
For more information about Atma Nambi and his work for mass awakening, visit his Facebook page:
https://www.facebook.com/AtmaNambi.LiveLife/
00:0000:00
September 17, 2016

40. Glädjen i att ge

Att ge till andra kan ibland vara det största vi kan göra för oss själva. Men är det alltid så? När behöver vi i stället inrikta oss på att ge till oss själva? ”Sätt på din egen syrgasmask innan du hjälper andra”, får vi höra när vi är ute och flyger. I det 40:e avsnittet av Lyckopodden undersöker Fredrik och Viktor om det är ett bra motto att applicera på hela livet.

♫ Lyssna på Lyckopodden via iTunes: http://apple.co/1XZqDAm ♫ Lyssna på Lyckopodden via Acast (Android & iPhone): http://bit.ly/LyckopoddenAcast ♥ Läs mer på vår hemsida: http://lyckopodden.se ♥ Gilla Lyckopodden på Facebook: http://bit.ly/fblyckopodden ♥ Följ Lyckopodden på Youtube: http://bitly.com/LpYoutube

00:0000:00
September 9, 2016

39. Konsten att vara ensam

Det är fredag eftermiddag och du får beskedet att helgens planerade aktiviteter blivit inställda på grund av dåligt väder. Du skickar några sms till olika vänner men får inget napp. Det ser ut att bli en helg utan sällskap. ”Perfekt, då ska jag rå om mig själv!”, tänker någon. ”Shit, ska jag bara sitta hemma hela helgen och INTE GÖRA NÅGONTING?!”, tänker en annan. Vem liknar du mest? I det 39:e avsnittet av Lyckopodden belyser vi hur ensamhet kan fungera som en utmärkt lärare för att få syn på oss själva.

♫ Lyssna på Lyckopodden via iTunes: http://apple.co/1XZqDAm
♫ Lyssna på Lyckopodden via Acast (Android & iPhone): http://bit.ly/LyckopoddenAcast
♥ Läs mer på vår hemsida: http://lyckopodden.se
♥ Gilla Lyckopodden på Facebook: http://bit.ly/fblyckopodden
♥ Följ Lyckopodden på Youtube: http://bitly.com/LpYoutube
00:0000:00

PODDTRAILER: DIN HJÄRNA ÄR EN BIOLOGISK HÅRDDISK - OMPROGRAMMERA DEN!

Varför gör vi som vi gör? Varför tänker vi som vi tänker? Varför tycker vi som vi tycker? Om vi frågar en vetenskapsman får vi förmodligen ett komplicerat svar om hjärnans funktioner. Om vi frågar Viktor och Fredrik kommer de att svara att hjärnan är som en biologisk hårddisk - det som du medvetetet eller omedvetet har installerat på din dator kommer att avgöra hur den fungerar. Det 38:e avsnittet av Lyckopodden handlar om hur vi kan felsöka och omprogrammera oss själva. Inte sällan är det enklare än vi tror!

00:0000:00

Vad som än hänt, vem som än sagt vad och vilka som än ligger bakom - så är det endast vi själva som kan välja med vilket förhållningssätt som vi ser på situationen. När det kommer till självutveckling är ett av de viktigaste stegen att inse att vi tar makten över våra liv i samma grad som vi tar ansvar för oss själva. I det 37:e avsnittet hyllar vi den kärleksfulla självkritiken och pratar om hur vi kan förlåta och gå vidare när vi väl hittat roten till vad som skapat ett vanemönster eller ett problem i vårt liv.

Prenumerera på Lyckopodden, besök vår hemsida och lyssna på våra avsnitt. ♫ Lyssna på Lyckopodden via iTunes: http://apple.co/1XZqDAm ♫ Lyssna på Lyckopodden via Acast (Android & iPhone): http://bit.ly/LyckopoddenAcast ♥ Läs mer och anlita oss för coachning på vår hemsida: http://lyckopodden.se ♥ Gilla Lyckopodden på Facebook: http://bit.ly/fblyckopodden ♥ Följ Lyckopodden på Youtube: http://bitly.com/LpYoutube ♥ Följ oss på Instagram: @lyckopodden ♥ Följ Fredrik på Snapchat: ankarskold

00:0000:00

Load more