July 6, 2018

77. Ny säsong börjar nu med Fredrik Ankarsköld och Jacob Heitmann!

Hur kan man bemöta sina grannar i hissen: genom att prata om sig själv eller vara intressant genom att vara intresserad av den andra personen? I säsongens första avsnitt tar Fredrik Ankarsköld och Jacob Heitmann tag i denna fundering från en lyssnare.

📷Instagram: https://www.instagram.com/lyckopodden/
🐦Twitter: https://twitter.com/lyckopodden
Snapchat: Ankarskold

🎵 Lyssna på Spotify: http://bit.ly/2KG6bsA
🎵 Lyssna på Acast: https://www.acast.com/lyckopodden
🎵 Lyssna på iTunes: http://apple.co/1XZqDAm

🎧 Kom ihåg att ange koden LYCKA för att få rabatten i kassan på Hypnotication.com. Du kan även klicka här (reklamlänk) 👉 https://hypnotication.com/discount/LYCKA så appliceras koden automatiskt.

Lyssnarfrågan:

"Jag har lyssnat på din podd. Och ni skulle prata om ifall slumpen verkligen är en slump eller ej, annars kanske man inte får det där oväntade mötet. Men om det är ett möte med någon man inte vill träffa, vad är det då? Jag är rökare och har ingen balkong, alltså måste jag gå ut till porten varje gång och där möter man folk hela tiden. Det tycker jag är jobbigt. Folk börjar prata och jag försöker vara trevlig tillbaka, men blir istället nervös och börjar prata jättemycket om mig själv men är inte säker på att de orkar lyssna på det. De grannar jag tycker mest om, är de som bara går förbi utan att säga något. Hur lämnar varandra ifred utan att vara otrevlig? Du har ju också aspberger precis som jag. Så hur skulle du hantera en sådan här slump? Tacksam för tips och svar!"

Böcker vi tipsar om i podcasten:

(Affilierade länkar):

Byron Katie - Behöver jag din kärlek?

Byron Katie - Loving What Is: Four Questions That Can Change Your Life

Dale Carnegie - Hur du vinner vänner och påverkar din omgivning: om kommunikation människor emellan

Nicholas Boothman - How to Make People Like You in 90 Seconds or Less

 

 

More episodes

Load more